معرفی کتاب داستان کودکانه پسر ماجراجو

کتاب پسر ماجراجو نوشتهی بئاتریس فونتانل و تصویرگری مارک بوتاوان است. شخصیت اصلی این کتاب، پسری به نام گوستاو است که واقعا عاشق دعواست و با هیولای خشم دوست است. این قصه کودکانه درباره کنترل خشم و عوا نکردن است و برای کودکان ۳ تا ۷ سال نوشته شده. معرفی این کتاب کودک را به قلم سپیده بیگدلی، نویسندهی سایت کودک و نوجوان آی قصه خواهید خواند.

نگاهی به کتاب پسر ماجراجو
گوستاو و هیولایی به اسم خشم
گوستاو عاشق دعواست؛ از مشت زدن تا پرتاب بلوط و هر نوع دعوایی که فکرش را بکنید. چند قانون هم دارد؛ قانونهایی مثل اینکه نباید موها را بکشد، نباید به گلوی کسی ضربه بزند و نباید گاز بگیرد. او حسابی با هیولای خشم دوست شده و از زندگیاش کاملاً راضی است، برخلاف مامان که اصلا از وضعیت راضی نیست و دیگر از آمدن به مدرسه حسابی خسته شده! جز مامان خود گوستاو، مامانهای دوستهایش هم حسابی از دستش شاکیاند. یک روز خانم مدیر به مامان پیشنهاد میکند گوستاو را در یک کلاس ورزشی ثبتنام کند. این پیشنهاد همهچی را تغییر میدهد؛ دست گوستاو را از دست هیولای خشم بیرون میکشد و به دست فرشتهی ورزش میدهد. این خلاصهای از داستان کودکانه کتاب پسر ماجراجو است.
از نویسنده کتاب پسر ماجراجو بدانیم
بئاتریس فونتانل؛ مادر شعرها و داستانهایی از جنس زندگی
بئاتریس فونتانل سال ۱۹۵۷ در کازابلانکا متولد شد. نویسندهای که آمده بود تا از زندگی بنویسد؛ از زندگی روزمره و اتفاقهای سادهای که هر کدام از ما ممکن است روزی با آنها مواجه شویم. بئاتریس در رشتهی ادبیات تحصیل کرد و بعدها پایش به دنیای داستانها و شعرها باز شد؛ شعرها و قصههایی برای بچهها و بزرگسالان نوشت و برای آثارش از جمله یک رمان تاریخی، جایزههای مختلفی گرفت. موضوعات موردعلاقهی خانم نویسنده، مسائلی در دل زندگی روزمره، تاریخ و طبیعت هستند و در آثار او میتوان از سادگی و روانی جملات و فراغ بال نویسندهی کتاب پسر ماجراجو لذت برد.
کتاب پسر ماجراجو را بخوانیم چون:
خشم یکی از رایجترین پدیدهها بین کودکان دبستانی است و برای حل معضلات کودکی چه راهکاری قویتر از قصه؟ آنهم قصهای بامزه که هم کودکان را میخنداند و هم دوستانه بهشان راهکاری جذاب برای شکست دادن هیولای خشم یاد میدهد. قلدری کردن و مورد قلدری قرار گرفتن آسیبهای زیادی دارد که در مدارس و یا فضاهای مختلف بین کودکان به چشم میخورد. والدین یا مراقبهای کودک نباید به این مسئله بیاعتنا باشند و از راههای مختلف که یکیشان هم خواندن کتابهایی مثل کتاب پسر ماجراجو است، به کودک برای مقابله با خشم کمک کنند. این قصه کودکانه درباره کنترل خشم داستان جذابی تعریف میکند. در ضمن در این کتاب دوستهای گوستاو هر کدام از یک نژاد و مذهباند، بنابراین کتاب به پذیرش تفاوتها و آدمهای مختلف هم کمک میکند و به کودک یاد میدهد تفاوتهای فردی جزئی از زندگیاند.
آیقصه مطالعه کتاب پسر ماجراجو را به چه کسانی توصیه میکند؟
از نگاه تیم پژوهشی و آموزشی اپلیکیشن قصه های کودکانه آی قصه غیر از ۱۰ تا ۱۲ سالهها، معلمها، والدین، مراقبها و تمام کسانی که بهنوعی با بچهها سروکار دارند هم میتوانند از مطالعهی کتاب پسر ماجراجو لذت ببرند. مطالعهی این کتاب به بچهها و والدین نشان میدهد چه راهکارهای ساده و در دسترسی برای مقابله با خشم وجود دارد؛ به آنها نشان میدهد که خشم یک احساس طبیعی است؛ تنها کافی است آن را بشناسیم و راههای مهار کردنش را بلد باشیم.
برشی از این کتاب نوجوان را با هم بخوانیم:
«اسم من گوستاو تلوش است. اما مربیهای مدرسه گوستاو جنگجو صدایم میکنند. چون عاشق کتککاریام. همه نوع دعوا را دوست دارم؛ مشتهای آهسته، دعوا با چوب و فلک، کتککاری، پرتاب بلوط و فندق؛ مخصوصاً وقتی به اوج میرسند! راستش از این نوع الم شنگهها خیلی خوشم میآید چون خیلی کیف دارد.»
از گوشه و کنار و پشتپردهی کتاب پسر ماجراجو
- کتاب پسر ماجراجو سال ۱۳۸۹ با ترجمهی مرجان حجازیفر در نشر علمی و فرهنگی به ایران آمد.
حواستان به این نکات باشد!
کتاب پسر ماجراجو راهنمای خوبی برای آموزش مهار خشم است، با این حال توصیه میکنیم اگر رفتارهای خشمآلود در کودکتان زیاد است، در کنار خواندن این کتاب حتماً با یک روانشناس کودک مشورت کنید، چون خشم میتواند تبعات روحی و جسمی زیادی داشته باشد. در ضمن میتوانید حین خواندن کتاب داستان کودک با کودکتان صحبت کنید، در مورد خشم بگویید و با هم به دنبال راهکار بگردید.
کتاب کودک پیشنهادی آیقصه برای شما
خشم قلمبه، میری دلانسه
خشونت و عدم خشونت، بریژیت لابه، میشل پوش