سلامت و تناسب اندام کودککودک (۳ تا ۱۲ سال)مجله کودک

چطور می‌توان آنفلوانزا را از کرونا تشخیص داد؟

تشخیص اینکه فرزندتان به آنفلوانزا مبتلا شده یا خیر، همیشه هم کار آسانی نیست، اما اگر این بیماری، علامت مشخصی داشته باشد، تب و سرفه ناگهانی است. سایر علائم عبارتند از گلودرد، بدن‌درد، سردرد، گرفتگی یا آبریزش بینی، و احساس خستگی بیش از حد. به گفته آنجلا کمپل، متخصص بیماریهای عفونی کودکان در بخش آنفلوانزای CDC، “همچنین اسهال و استفراغ نیز در بچه‌ها بیشتر از بزرگسالان دیده می‌شود.”

خبر بد برای والدین این است که خیلی از علائم کووید ۱۹ با آنفلوانزا تداخل پیدا می‌کند. مطابق با CDC، علائم رایج ویروس کرونا عبارتند از تب، سرفه، تنگی نفس، دردهای عضلانی، خستگی، گلودرد، از دست دادن قدرت چشایی یا بویایی، انسداد بینی، آبریزش بینی، و مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع و اسهال. علائم کرونا در برخی از بزرگسالان و کودکان شدیدتر است و منجر به مرگ می‌شود، در حالی که در برخی دیگر، هیچ علائمی ندارد. همچنین ممکن است فرد بطور همزمان به کرونا و آنفلوانزا مبتلا شود. اگر از علائم خود مطمئن نیستید، با پزشک‌تان تماس بگیرید؛ ممکن است پزشک به شما توصیه کند تست کرونا بدهید.

این مطلب را مجله کودک، تیم پژوهشی و آموزشی آی‌قصه از سایت معتبر Parents ترجمه و بازنویسی کرده است.

آنفلوانزا

چطور خانواده خود را از ابتلا به آنفلوانزا مصون بداریم؟

ویروس‌های آنفلوانزا خیلی مقاوم هستند و مخصوصا در فضاهای بسته، همیشه زنده می‌مانند. مطالعه‌ای که اخیرا در دانشگاه پیتسبورگ و ویرجینیا تک انجام شده، نشان می‌دهد که قطرات میکروسکوپی آنفلوانزا تا یک ساعت در هوای داخل خانه زنده می‌مانند، و محققان دانشگاه مریلند نیز دریافتند که ویروس، نه تنها با سرفه و عطسه، بلکه با تنفس عادی هم منتقل می‌شود.

به گفته سیما لاکداوالا، نویسنده ارشد مطالعه پیستبورگ – ویرجینیا تک، “عملی‌ترین راهکار این است که هوا را در داخل منزل و وسایل نقلیه به گردش دربیاوریم و مدارس بچه‌هایمان را هم مجبور کنیم این کار را بکنند.” دستگاه‌های تهویه قدیمی را بروز کنید، سیستم تصفیه کننده هوا در منزلتان نصب کنید، از فن استفاده کنید و در فصل زمستان نیز، یک یا دو پنجره را نیمه باز بگذارید. هنگام سفر با هواپیما هم پنکه روی سرتان را روشن بگذارید و کودکان خود را روی صندلی کنار پنجره بنشانید.

البته قطرات ویروس آنفلوانزا روی سطوح سخت هم می‌نشینند و تا دو روز روی آن‌ها زنده می‌مانند. برای مقابله با میکروب روی این سطوح، کودکان خود را مجبور کنید قبل از صرف غذا یا در طول روز، دستانشان را به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشویند یا اینکه با الکل، ضدعفونی کنند. دکتر لاکداوالا پیشنهاد می‌کند، هنگام نظافت منزل پس از ابتلا به آنفلوانزا، ۴/۱ فنجان مایع سفید کننده را با یک گالن آب مخلوط کرده و سپس، سطوحی که زیاد با آن در تماس هستید مانند سنگ کابینت آشپزخانه، دستگیره‌های در، شیر آب و توالت را با آن بشویید.

خیلی از همین اقدامات احتیاطی می‌تواند از ابتلای خانواده شما به ویروس کرونا هم جلوگیری کند. همچنین باید از دستورالعمل‌های CDC مانند رعایت فاصله اجتماعی و زدن ماسک در فضای عمومی نیز تبعیت کنید.

آنفلوانزا

چه موقع باید برای معاینه علائم آنفلوانزا به پزشک مراجعه کرد؟

اگر فکر می‌کنید یکی از افراد خانواده به آنفلوانزا مبتلا شده است، مراجعه به پزشک برای کودکان زیر ۵ سال و کسانی که مشکلات تنفسی یا قلبی دارند، امری واجب است. به گفته دکتر میلستون، “البته هر کودکی که حالش خوب نیست باید پیش پزشک برده شود. به عنوان یک پزشک، تنها با یک نگاه به بیماری که از قبل به خوبی می‌شناسید، می‌توانید بفهمید که در وضعیت بدی قرار دارد و نیاز به معاینه دقیق یا حتی بستری شدن در بیمارستان دارد.” وی در ادامه می‌گوید، “اغلب کلینیک‌های سرپایی، شیفت کاری چرخشی دارند و برخی از کارکنانشان شاید اصلا با بچه‌ها کار نکرده و فرزند شما را هم ندیده باشند، و فردی که امروز او را معاینه کرده، شاید فردا در کلینیک حضور نداشته باشد.”

اگر فرزندتان به سختی نفس می‌کشد، رنگش کبود شده، به اندازه کافی آب نمی‌خورد، با دیگران ارتباط برقرار نمی‌کند، یا آنقدر کج‌خلق است که دوست ندارد بغلش کنید، سریعا باید بچه را به بخش اورژانس بیمارستان ببرید یا برای اعزام آمبولانس زنگ بزنید. دکتر کمپل می‌گوید، “اگر تب فرزندتان قطع می‌شود و ناگهان دوباره برمی‌گردد، این می‌تواند نشانه عفونت باکتریایی باشد که نیاز به مراقبت‌های پزشکی اضطراری دارد.”

همچنین اگر فرزندتان علائم زیر را داشت، باید به پزشک مراجعه کنید: تو کشیده شدن قفسه سینه هنگام تنفس، درد قفسه سینه، درد عضلانی شدید، علائم کم‌آبی (ادرار نکردن بمدت ۸ ساعت، خشکی دهان، خشکی چشم)، تب بالای ۱۰۴ درجه فارنهایت، ضعف شدید، سرگیجه یا گیجی مداوم، تشنج، یا تشدید بیماریهای مزمن.

بر اساس گزارش CDC، بیش از یک سوم کودکانی که بر اثر آنفلوانزا می‌میرند، قبل از بستری شدن در بیمارستان، جان خود را از دست می‌دهند. پس هر وقت مشکوک شدید که فرزندتان آنفلوانزا گرفته، سریعا به بیمارستان مراجعه کنید.

این مطلب را مجله کودک، تیم پژوهشی و آموزشی آی‌قصه از سایت معتبر Parents ترجمه و بازنویسی کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا