بچه (۱ تا ۳ سال), سلامت بچه, سلامت و تناسب اندام کودک, کودک (۳ تا ۱۲ سال), مجله کودک

فصل آنفلوانزا در زمان همه‌گیری کرونا

آنفلوانزا

با گسترش ویروس کووید 19 در سراسر کشور، فصل آنفلوانزای 2021-2020 شکل متفاوتی خواهد داشت و برای والدین، این قضیه خیلی ترسناک‌تر است. در این مقاله، نکاتی که به گفته متخصصین، باید در این فصل، با آن روبرو شده و نحوه مراقبت از خود و فرزندانمان ارائه می‌شود.

این مطلب را مجله کودک، تیم پژوهشی و آموزشی آی‌قصه از سایت معتبر Parents ترجمه و بازنویسی کرده است.

آنفلوانزا

گونه‌های برافروخته، چشمان شیشه‌ای، اولین سرفه بلند کودک. علائمی که به ما می‌گویند فرزندمان دارد مریض می‌شود، حس ناخوشایندی برایمان به همراه می‌آورد. اما دیدن این علائم در فصل زمستان، تنها یک ضدحال اساسی نیست، بلکه به لطف پدیده‌ای خانه خراب کن به اسم آنفلوانزا، باعث ترس و حشت همه شده است.

حتی با وجود گسترش کرونا در سراسر کشور، امسال هم آنفلوانزا به ترسناکی سال‌های قبل خواهد بود. به گفته فلور مونوز، پزشک و دانشیار متخصص اطفال و بیماری‌های عفونی در دانشکده پزشکی بیلور و بیمارستان کودکان تگزاس، در هیوستون، “طیف گسترده‌ای از علائم آنفلانزا وجود دارد، از آبریزش بینی گرفته تا نارسایی تنفسی، و اگرچه افرد دارای مشکلات پزشکی خاص، بیشتر از بقیه در معرض خطر قرار دارند، اما افراد کاملا سالم هم ممکن است بشدت بیمار شوند.”

طبق گزارش مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، میزان مرگ و میر ناشی از آنفلوانزا در سال گذشته، 62000 نفر بوده که حداقل، 188 نفرشان کودک (عمدتا واکسینه نشده) بوده‌اند. نکته دلخراش این است که تنها با تزریق واکسن آنفلوانزا می‌شد جلوی بسیاری از این مرگ و میرها را گرفت.

حالا حتما با خود فکر می‌کنید چطور می‌توانید امسال را با وجود حمله دوجانبه کرونا و آنفلوانزا به آخر برسانید؟ خوب شما می‌توانید با بطریهای بزرگ مایع ضدعفونی‌کننده دست و انبوهی از غذاهای یخ‌زده، زمستان خود را سر کنید یا اینکه با رعایت دستورالعمل‌های CDC، با خیال راحت از این فصل لذت ببرید و از خانواده خود محافظت کنید. برای اینکه به شما نشان دهیم چطور این کار را انجام دهید، از متخصصین همه‌گیرشناسی، ایمنی‌شناسی، و کارشناسان بهداشت عمومی خواستیم نکاتی مفید و هوشمندانه در مورد اتفاقاتی که قرار است در این فصل بیفتد و اقداماتی که جهت حفظ سلامتی خود و خانواده‌مان باید انجام دهیم، ارائه دهند.

آنفلوانزا

ولی از این حرف‌ها گذشته، فصل آنفلوانزای امسال، واقعا چقدر بد خواهد بود؟

پیش‌بینی آنفلوانزا شاید از خواندن دست حریف مقابل در بازی پوکر هم سخت‌تر باشد. به گفته کاترین ادواردز، پزشک و استاد طب اطفال در بخش بیماری‌های عفونی دانشگاه وندربیلت شهر نشویل، “پیش‌بینی گونه‌هایی از این بیماری که هر سال شایع می‌شوند، خیلی دشوار است. چون ویروس مدام در حال تغییر است، حتی در طول یک فصل نیز ممکن است دچار تغییر و تحول شود.”

واکسن امسال حاوی دو سویه از ویروس آنفلوانزای A (H1N1 و H3N2) و دو سویه از آنفلوانزای B است. اگرچه بسته به اینکه در هر فصل، کدام یک از سویه‌ها شیوع پیدا می‌کنند، میزان اثرگذاری واکسن متفاوت خواهد بود، اما مطابق با گزارش CDC، در صورتی که ویروس‌ها کاملا با واکسن مطابقت داشته باشند، میزان ابتلا را بین 40 تا 60 درصد کاهش خواهد داد.

هیچ راهی برای پیش‌بینی تعداد افرادی که در فصل 2021-2020 به آنفلوانزا مبتلا خواهند شد، یا تعداد مرگ‌و‌میر ناشی از آن، وجود ندارد. با این حال، شاید بتوان گفت که دلیل کاهش موارد ابتلا به آنفلوانزا این است که تعداد بیشتری از مردم، فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کرده و در خانه می‌مانند. با این اوصاف، هنوز هم یکی از راه‌های کلیدی برای محافظت از خانواده‌تان، تزریق واکسن آنفلوانزا و رعایت بهداشت دست‌ها است.

آنفلوانزا

آیا اعضاء خانواده من باید واکسن آنفلوانزا را بزنند؟

اگرچه میزان اثرگذاری واکسن آنفلوانزا سال به سال تغییر می‌کند، اما کارشناسان به اتفاق آرا توصیه می‌کنند که هم خودتان و هم فرزندانتان باید واکسینه شوید. در واقع، CDC، زدن واکسن آنفلوانزا را برای تمامی نوزادان 6 ماهه به بالا توصیه می‌کند. این امر بویژه برای کودکان خردسال از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا سیستم ایمنی آن‌ها همچنان در حال رشد است.

آرون میلستون، پزشک و دانشیار بیماریهای عفونی کودکان در دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز، که یکی از شش مرکز برتر در زمینه تحقیقات و نظارت بر آنفلوانزا است می‌گوید، “اینطور به ماجرا نگاه کنید. شاید این واکسن، جلوی ابتلای همه را نگیرد، اما مدت و شدت بیماری را کاهش می‌دهد. پس چرا کاری که می‌تواند شما را از ابتلا به یک ویروس کشنده نجات دهد انجام ندهید؟ شما دقیقا به همین دلیل، کمربند ایمنی می‌بندید. هیچ تضمینی نیست که در صورت تصادف، زنده خواهید ماند، اما بستن کمربند، خطر مرگ را کاهش می‌دهد.”

مطالعات نشان می‌دهد که اگر فرزندتان به آنفلوانزا مبتلا شود و از قبل واکسن زده باشد، احتمال بستری شدنش در بیمارستان، نصف خواهد شد. و هر چه در سنین پایین‌تر واکسینه شوید، بهتر است. دکتر وندی سو سوانسون، مشاور والدین، این شعار را دوست دارد که، “اگر تا جشن هالووین این کار را نکنم، قطعا تا جشن شکرگزاری واکسنم را می‌زنم.” (یادتان باشد که دو هفته زمان لازم است تا واکسن اثرش را بگذارد).

آنفلوانزا

تزریق واکسن آنفلوانزا مخصوصا در زمان شیوع ویروس کرونا، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اولا اینکه، تزریق واکسن آنفلوانزا با کاهش میزان بستری شدن در بیمارستان همبستگی دارد، که خود باعث خالی ماندن تخت برای بیماران مبتلا به کووید 19 می‌شود. همچنین به گفته آمینا احمد، پزشک عضو آکادمی پزشکی اطفال آمریکا، و متخصص همه‌گیرشناسی بیمارستان و استاد بیماریهای عفونی در بیمارستان کودکان Atrium Health در شهر لوین، “اگر کودک از قبل واکسینه شده باشد، خیلی راحت‌تر می‌توان احتمال ابتلا به کووید را رد کرد و دیگر نیاز به تست دادن هم نخواهند داشت.”

گاهی اوقات، واکسن آنفلوانزا با عوارض جانبی خفیف همراه است که شامل درد بازو، سردرد، تب پایین، خارش گلو و خستگی است. اما به گفته تیموتی لایرد، مدیر ارشد پزشکی موقت انجمن سلامت اول، این مسائل نباید شما را از واکسینه شدن بازدارد، زیرا “حتی اگر به این عوارض جانبی هم دچار شویم، شدت آن خیلی خفیف خواهد بود و طی چند روز از بین خواهد رفت.”رنج و عذاب ناشی از چند عارضه جانبی خفیف، خیلی بهتر از گرفتن خود آنفلوانزا است که سالانه 12000 تا 60000 آمریکایی را به کام مرگ می‌فرستد.

نکته مهم دیگری که باید بخاطر داشته باشید این است که تزریق واکسن در حقیقت باعث ابتلا به آنفلوانزا نمی‌شود. دکتر ادواردز توضیح می‌دهد، “این یک باور اشتباه است. واکسن از ویروس کاملا غیر فعال یا ضعیف شده تشکیل شده که هیچ یک از آنها، باعث ابتلای شما به آنفلوانزا نمی‌شود.”

این مطلب را مجله کودک، تیم پژوهشی و آموزشی آی‌قصه از سایت معتبر Parents ترجمه و بازنویسی کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *