رفتار کودک, کودک (۳ تا ۱۲ سال), مجله کودک

پیشنهادهایی برای حفظ ارتباط بچه‌ها با دوستانشان

پیشنهادهایی برای حفظ ارتباط بچه‌ها با دوستانشان

در دوران عجیبی هستیم که راه سلامت ماندن فاصله گرفتن است. ما به خوبی می­دانیم ماندن در خانه در زمان شیوع جهانی این بیماری ضروری­ است، اما دوری از دوستان و عزیزانمان­ برای همۀ افراد در هر سن و سالی بسیار دشوار است. حتی برای بچه‌ها سختتر از بزرگتر­ها است. چه کودکان این مسئله را با ما در میان بگذارند چه نگذارند، باید بدانیم برای سلامتی روحی و اجتماعی کودکان به تعامل با دوستان و هم سن و سالان خود نیاز دارند.

آموزش و سرگرم‌کردن بچه‌ها تنها موضوع با اهمیت در زمان فاصله‌گذاری اجتماعی نیست، بلکه حفظ روابط اجتماعی کودکان با هم‌سن و سالانشان به همین اندازه اهمیت دارد. در ادامه 5 ابزاری را معرفی می­کنیم که کودکان و والدینشان می­توانند از آن­ها برای حفظ روابط­شان و معاشرت‌کردن در دوران قرنطینه استفاده کنند.

این متن ترجمه ای آزاد و تلخیص شده از سایت معتبر familyeduction است و پیشنهادهایی برای حفظ ارتباط بچه‌ها با دوستانشان در 5 راهکار ارائه میدهد.


پیشنهادهایی برای حفظ ارتباط بچه‌ها با دوستانشان

تماس تصویری

اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید دیدن دوستان و عزیزان در هر شرایطی است. تماس تصویری راه فوق العاده‌ای برای ارتباط با اعضای خانواده و پدر­بزرگ‌ها و مادربزرگ‌هاست که با شما در یک خانه زندگی نمی‌کنند. کنار گذاشتن زمانی مشخص در روز یا هفته برای این کار می‌تواند این ارتباطی که به­ شدت به آن نیاز داریم را ایجاد کند. انواع و اقسام پیام‌رسان‌های بومی و خارجی برای برقراری ارتباط به این شکل وجود دارد.


پیشنهادهایی برای حفظ ارتباط بچه‌ها با دوستانشان

پیام‌رسان‌های مخصوص کودکان

پیام‌رسان  Messenger Kids مخصوص بچه‌ها از مجموعه فیس‌بوک است که امکان ساده و امنی را برای صحبت کردن کودکان با دوستانشان در اختیار آن­ها قرار می‌دهد. شما می‌تواند در ابتدا با والدین دوستان کودکتان برای برقراری این ارتباط تماس بگیرید. بهترین خوبی این پیام رسان آنست که می‌توانید بطور کامل فعالیت کودکان خود را زیر نظر داشته باشید. شما بعنوان پدر و مادر می‌توانید بطور دقیق بدانید که کودکان با چه کسی صحبت می‌کند و تمام پیام‌های او را بخوانید. این راه بسیار خوبی است که هم کودکان بتوانند آزادانه در فضای اجتماعی با دوستانشان ارتباط داشته باشند و هم والدین بتوانید آن­ها را در برابر خطرات و آسیب‌های فراوانی که در فضای مجازی به کمین کودکانشان نشسته است محافظت کنند.


پیشنهادهایی برای حفظ ارتباط بچه‌ها با دوستانشان

کلاس‌های مجازی

بسیاری از آموزشگاه‌ها و مکان‌های فرهنگی و هنری که در فصل تابستان و سایر فصل‌ها کلاس برگزار می کردند و به کودکان خدمات آموزشی ارائه می­دانند اکنون به ­سمت پلتفرم‌های آنلاین رفته‌اند. کودکان از طریق این پلتفرم‌ها می‌توانند معلم‌های محبوبشان را ببینند، هم آموزش ببینند و هم تفریح کنند، و با همکلاسی‌هایشان در ارتباط باشند.

روز به روز تعداد گروه‌‎هایی که امکان برگزاری کلاس‌های مجازی را پیدا می‌کنند زیادتر می‌شود و بدین ترتیب کودکان می‌توانند در انواع کلاس‌هایِ ورزشی، موسیقی، آشپزی، و بسیاری دیگر شرکت کنند و والدین نیز خیالشان از داشتن یک برنامۀ روزانه و مستمر برای کودکانش راحت می‌شود.


پیشنهادهایی برای حفظ ارتباط بچه‌ها با دوستانشان

قرار بازی‌های مجازی

بازی همیشه جزء اصلی تمامی فعالیت‌هایی است که بچه‌ها انجام می‌دهند. فرقی نمی‌کند که این فعالیت ورزشی باشد یا موسیقی یا یادگیری یک زبان خارجی، در هر حال بازی روشی است که از طریق آن به کودکانمان تمام آموزش‌های مورد نیازشان را می‌دهیم. خوبی دیگر شبکه‌های اجتماعی در این دوران قرنطیه آنست که به کودکان اجازۀ بازی کردن با دوستان خود را می‌دهد. البته که کودکانی که در مرحلۀ پیش دبستانی هستند و یا کوچکتر برای این کار به کمک والدینشان نیاز دارند اما بچه‌های بزرگتر می‌توانند به آسانی با همدیگر صحبت کنند و بازی‌های بیشتری داشته باشند.

بازی کردن برای کودکان بسیار خوب است، اما باید زمان مشخصی برای شروع و پایان آن نیز در نظر بگیرید. می توانید با کمک والدین دیگر برنامه‌ای برای آموزش یک هنر به کودکان خود بریزید که در آن کودکان در یک زمان از طریق یک برنامه با قابلیت تماس تصویری یا ویدئو کنفرانس بصورت گروهی بر روی آن کار کنند. خیلی کارها و بازی‌های دیگر مثل داستان‌خوانی، اسم و فامیل هم می‌توان بدین ترتیب انجام داد. این قرارها همچنین فرصت خوبی برای گرفتن جشن تولد در زمان فاصله‌گذاری اجتماعی است.


پیشنهادهایی برای حفظ ارتباط بچه‌ها با دوستانشان

بازی‌های ویدئویی

شاید دوست نداشته باشید بچه‌ها ساعت‌ها وقت خود را پای بازی‌های ویدئوی بگذراند، اما بازی‌هایی نیز هستند که به کودکان امکان تعامل با دوستانشان را می‌دهد. البته احتمالا می‌خواهید که در هنگام این دست‌ها بازی‌ها کنار کودکان بنشینید و هر­از­چند­گاهی ببینید که او دارد چه کار می‌کند، اما این بازی‌ها روش‌های هیجان انگیزی هستند که کودکان می‌توانند به کمک­شان با دوستان خود در ارتباط باشند. برای بچه‌های مقطع ابتدایی بازی هایی مثل ماریو (Mario) و روبلُکس (Roblox) و برای بچه‌های بزرگتر ماین­کرفت (Minecraft) و فورت نایت (Fortnite) بازی‌های مناسبی هستند.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *